perjantai 30. tammikuuta 2015

Runebergiläinen nr 3 - "normaali", Porokylän Leipomo

Seuraavana oli vuorossa "normaali" versio eli gluteenillinen. Pidin taukoa edelliseen maisteluun kolmisen tuntia, että saturaatio torttuihin ei pääsisi vaikuttamaan arviointiin. Kun gluteeniton versio oli jo niin hyvä, niin odotuksia oli tämän suhteen.



Haju oli melko heikko, mutta mausteinen. Hillosilmä ei ollut kovin kiiltävä - jotenkin marmeladimaista. Sokerikuorruterinkula oli onneksi ihan asiallinen. Rakenne oli aika kova ja suutuntuma melko tiivis. Myös tästä jäi lievä kittimäinen tuntemus suuhun. Sen lisäksi kitalakeen muodostui selvä rasvainen kalvo, mikä ei tuntunut lainkaan mukavalta. Maussa mausteisuus oli aistittavissa, mutta vahvempaa jäin kaipaamaan.

Suurin pettymys tuli hillon osalta. Sen mausta en löytänyt ollenkaan vadelmaa, vaikka tuoteselosteen mukaan sitäkin mukana oli. Puolukan ja omenan kyllä maistoi. Nyt ollaan kyllä aika kaukana runebergiläisestä! Hillokaivo oli myös näissä yksilöissä aika turha, sillä hilloa ei juuri ollut sinne eksynyt. Toisaalta en tätä puolukkaista versiota niin kaivannutkaan.

Arviointikuvio

Loppuarvio: nyt kyllä odotuksissa tuli kova pettymys ja sitä myöten suuri romahdus viime vuotiseen nähden. Tämä vaan ei maistunut ja jäikin lopulta lautaselle. Annan puolitoista (1,5) tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti