torstai 5. helmikuuta 2015

Runebergiläinen nr 9 - Rosten

Tälle päivälle otin maisteluun Leipomo Rostenin torttusia. Tuttu ja luottamusta herättävä tuotemerkki Lounais-Suomen ajoilta. Rosten onkin tänä vuonna näemmä panostanut sesonkiin läpi koko maan, sillä näitä sulatettuja pakasteita on tullut vastaan vähän kaikkialla. Olen menneinä vuosina maistellut näitä aiemmin Turun kauppahallissa tuoreeltaan (ei pakastusta) ja herkullisia olivat. Odotukset olivat siis korkealla.




Tuoksu oli melko voimakkaan aromaattinen. Pinta oli kostea ja väriltään keskiruskea. Hillosilmän koko oli ihan kohtalainen, mutta kovin kiiltävä se ei ollut. Valkoinen sokerikuorrute ei enää ollut rapsakan tukeva vaan se oli pahasti vettynyt.

Sisus oli hyvin kostea. Arrakki ja karvasmanteli maistuivat voimakkaasti. Toiset voivat kokea jo tämän asteisen karvasmantelin maun epämiellyttävänä, mutta omasta mielestäni se oli vielä ihan balanssissa. Muu mausteisuus jäi kyllä aika lailla näiden makujen alle. Suutuntumaan olisin kaivannut lisää rouheutta. Hillosilmä ei näyttänyt kaikkein houkuttelevimmalta, mutta maussa se yllätti erittäin myönteisesti - mahtava vadelman maku! Hyviä ominaisuuksia siis löytyi, mutta niin myös huonojakin. Varsinainen ja pahin ongelma oli voimakas rasvainen maku, joka jäi pitkäksi aikaa kitalakeen. Jotain prosessissa (pakastus/sulatus?) on mennyt vikaan, kun rasva on päässyt näin irti rakenteesta.

Arviointikuvio

Loppuarvio: potentiaalia oli, mutta kovat odotukset eivät täyttyneet. Rasvainen jälkimaku on selvä ja paha ongelma, joka aiheuttaa lopulta vastenmielisen tuntemuksen. Annan kaksi ja puoli (2,5) tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti