maanantai 27. tammikuuta 2014

Runebergiläinen nr 3 - Porokylän Leipomo

Joensuun Prismasta bongasin irtokappalein myytäviä Nurmeslaisen Porokylän Leipomon Runebergintorttuja. Tässä leipomon sivulta kopioitu tuoteseloste. Ainekset: vehnäjauho, voi (laktoositon), sokeri, kananmuna, vadelma, mantelirouhe, appelsiini, omena, mansikka, vadelma, mustikka, aprikoosi, puolukka, aroniamarjatiiviste, kardemumma, suola, hirvensarvisuola, säilöntäaine E202. Vadelma mainitaan selosteessa jostain syystä kahdesti.


Jo käsituntumalta saattoi päätellä näiden olevan kuivien ryhmään kuuluvia. Tuoksu oli heikko, mutta toisaalta ne olivat jo ostohetkellä isossa kuvullisessa laatikossa, joten pinta on päässyt kuivahtamaan. Hillosilmä oli iso ja samea. Sitä kiertävä sokerikuorrute oli poikkeuksellisesti väriltään vaaleanpunainen. Paistopinta oli luottamusta herättävästi sopivan tumma. Sisältä väri oli kellertävä. Varsinainen yllätys oli koverrettu hillotasku. Se lisäsi hillon määrän ruhtinaalisiin mittoihin. Ei paha ollenkaan! Rakenne oli mukavan rouhea mantelirouheen ansiosta.

Maku oli aika mieto. Kardemumma maistui selvästi. Kosteutta ei juurikaan ollut.

Loppuarvio: voi jonkun mielestä mennä enemmän pienen mausteisen kuivakakun puolelle. Saatan silti vielä itse ostaa kokeeksi uudelleen. Annan kolme (3) tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti