

Rasia on pahvinen, mutta sen suunnittelussa on onnistuttu saavuttamaan perinteikkyyttä ja arvokkuutta. Pakkaus on hyvin informatiivinen sisältäen mm. lyhyen kuvauksen runebergintorttujen historiasta. Toisessa päädyssä on lisäksi vielä teksti: "Leivottu käsityönä Satakunnassa perinteisellä reseptillä." Etupaneelissa on lisäksi maininta "hillosydän läpi leivoksen".
Tuoksu on aromaattisen miellyttävä, melko heikko. Torttu on selvästi kostea - ensimmäinen laatujaan Pohjois-Karjalan otoksissa! Hillosimä on kohtuullisen kokoinen ja mehevän näköinen, kirkas ja houkutteleva. Paistoväri on melko vaalea. Sisältä väri on vaaleankellertävä. Hillosilmä jatkuu lupauksen mukaan tortun sisälle kapeana nauhana, mutta itse odotin ehkä vielä runsaampaa ja selvempää toteutusta. Leikkauksessa keskeltä paljastui myös tyhjiä onkaloita. Niitä oli myös toisessa tortussa.
Torttu oli tosiaan kostea, mutta ei liikaa. Rakenne pysyi vielä hyvin kasassa. Mantelirouhe antoi mukavan suutuntuman. Maku oli selvästi mausteinen ja hillosilmä ja -sydän olivat maukkaita ja raikkaita.
Loppuarvio: tähänastisista selvästi paras. Näitä voi jo kutsua oikeiksi runebergiläisiksi. Pikkuripaus karvasmantelia tai arrakkipunssia, niin tähdissä olisi ollut pitelemistä. Myös onkaloista rapsahti vähän miinusta. Silti hyvä suoritus, joka ansaitsee neljä (4) tähteä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti